PolitikaVesti

SNS: Da gradimo puteve budućnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja

U razvoj Novog Pzara i stvaranja boljih uslova za život njegovih građana, ulažu  Grad Novi Pazar i država Srbija, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Srpske napredne stranke koja, podsećamo, sa Sandžačkom demokratskom partijom čini vlast u Novom Pazaru. Na konferenciji je istaknuto da je želja da svi putevi koji se grade budu  putevi budućnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja.

Ulaganje u sve sfere od izgradnje infrastrukture do razvoja sela jeste ono na čemu insistiraju u Srpskoj naprednoj stranci, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Svaki građanin Novog Pazara, bez obzira na njegovu nacionalnu pripadnost, mora biti  zadovoljan uslovima života, naglašavaju u toj stranci.

”Znajući da su svi veliki infrastrukturni projekti direktno podržani od Vlade Republike Srbije, sa Srpskom naprednom strankom na čelu i predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, koji daje veliku energiju i ulaže mnogo truda ubrzanom razvoju našeg kraja, ističemo kao jedan od najznačajnijih projekata početak izgradnje auto-puta Beograd- Sarajevo, kao i rekonstrukcijuputa Novi Pazar- Tutin. Posle desetine godina biće izgrađeno ono što je trebalo uraditi mnogo pre” kazao je član GrO SNS Miloš Janić.

Član Gradskog odbora SN-a u Novom Pazaru Miloš Janić podseća da  je vrednost izgradnje ovog auto puta na teritoriji Srbije deset milijardi i 50 milina evra. 220 miliona koštaće izgradnja deonice Sremska Rača- Kuzmin, a oko 830 miliona evra deonica Požega- Kotroman.

”Kada bude završen auto put do Požege, tu će biti račvana dva kraka od kojih će jedan ići ka Dugoj Poljani, odnosno ka Novom Pazaru i Sjenici, zatim do Boljara i granice sa Crnom Gorom. Drugi krak će ići ka Kotromanu i granici sa Bosnom i Hercegovinom i dalje ka Sarajevu. Za Srbiju je sve ovo od presudnog značaja jer država sada može mnogo više da pomaže razvoju sela nego ranije zbog stanja finansija i razvoja ekonomije”

U SNS-u ističu da je učaganje u selo prioritet, pa je tako podsećaju, poslednjih dana poljoprivrednicima podeljena najsavremenija mehanizacija, po najpovoljnijim uslovima,a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Novog Pazara.

Janić kaže da će sličnih akcija pomoći poljoprivrednicima biti i ubuduće.

”U selu Kovačeno rekonstruisana je kompletna mreža javne rasvete, zamenjene su stare i dotrajale lampe sa novima, tako da su meštani sela Kovačevo dobili 15 savremnih lampi. Pored toga radimo na rekonstrukciji puta u seu Grbutiće, kao i na sanaciji udarnih rupa na regionalnom putu ka Golij, te na putnom pravcu Mitrova reka- Vranovina”

Novopazarski odbor SNS-a radiće u interesu svih građana, poručuje Jnaić, istakavši da je cilj stvaranje boljih životnih uslova za sve koji žive u Novom Pazaru.

”Ovo što se ulaže u Novi Pazar, ulaže Grad Novi Pazar, ulaže država Srbija. Želja nam je da svi putevi koje pravimo budu putevi budućnosti, putevi prosperiteta, putevi ekonomskog razvoja. Sve što jebilo nemoguće danas postaje mpoguće zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci” zaključio je Janić.

 

Senada Kalić

Podeli