Erdoganov fokus Sandžak! Sastao se sa delegacijom iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice

Predsednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan danas se u Beogradu sastao i sa čelnicima Sandžačkih opština.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik Opštine Tutin Kenan Hot, Opštine Sjenica Hazbo Mujović, te predsednica BNV-a Jamina Curić razgovarali su danas sa turskim liderom, a fokus razgovora stavljen je na razvojne projekte koji će biti realizovani u Sandžaku.

Najviše reči bilo je o aktuelnoj izgradnji puta Novi Pazar- Tutin kao i puta Novi Pazar- Sjenica.

Poseban akcenat stavljen je na otvaranje Generalnog konzulata u Novom Pazaru, što je podsećamo juče i potvrdio turski predsednik Erdogan, a koji, kako je rekao, treba da pruži bolje usluge ljudima.

Turski predsednik je sa delegacijom iz Sandžaka razgovarao i o projektima čija realizacija je u toku, čime je Sandžak stavljen u važan fokus interesovanja predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana.

Predsednica BNV-a Jasmina Curić  kazala je da je Erdogan lider koji povezuje predstavnike država i naroda na Balkanu i motiviše ih na saradnju, te mu zahvalila  na poseti i obraćanju u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u oktobru 2017. godine čime je, kako je navela, bošnjačkom narodu ukazana velika čast, istakavši da ta poseta za Bošnjake predstavlja istorijski događaj. Ona je, kako se između ostalog navodi, predsednika Erdogana upoznala sa aktivnostima vijećima i aktulenim izazovima i problemima sa kojima se sreće u radu.

 

Senada Kalić

Podeli