DruštvoVesti

Kvalitetnije vodosnabdevanje za preko 70 poljoprivrednika

Novopazarski poljoprivrednici dobili su cevi za dovod vode koje će im omogućiti kvalitetnije navodnjavanje kako zasejanih površina tako i bolje napajanje stoke. Vredna sredstva za rad kupljena su uz pomoć lokalne samouprave koja je ove godine za potrebe Medjuopštinske unije poljoprivrednih proizvođača i njenih članova iz budžeta izdvojila dvanaest miliona dinara.

Cevi za dovod sirove vode dobilo je 75 poljoprivrednih domaćinstava u Novom Pazaru, za čiju kupovinu je 80 % sredstava obezbedio grad Novi Pazar. Poljoprivrednici kažu da će im ova oprema pomoći za navodnjavanje zasejanih površina, ali i napajanje stoke. Neki od njih će prvi put dobiti vodu do svojih imanja.

Kvalitetan dotok vode značiće i porast proizvodnje , te je ovakva oprema od velikog značaja za razvoj poljoprivrede.

Savetodavci poljopirvrednicima praktičnim savetima pomažu kako da pravilno koriste mehenaizaciju, ali i daju preporuke za uspešniju proizvodnju.

Današnja podela nije jedina ove godine za novopazarske poljoprivredne proizvođače. Ova godina biće upamćena kao jedna od onih godina kada je grad uložio poprilična sredstva u poljoprivredu.

Još tri podele očekuju poljoprivrednike novopazarskog kraja. Ovogodišnjom donacijom, od sredstava grada Novog Pazara,  obahvećene su sve poljoprivredne grane.

Podeli