DruštvoVesti

Otvoreno još jedno novo igralište

Novo igralište za decu danas je otvoreno u Ulici Rasima Halilovića ispred Ugostiteljsko- turističke škole u Novom Pazaru. Ovaj prostor najviše će značiti mališanima koji žive u okolnim zgradama jer će moći bezbedno da se igraju i provode kvalitetno vreme sa drugovima i roditeljima. Grad Novi Pazar je u ovoj godini izdvojio 60 miliona dinara iz budžeta za izgradnju igrališta, parterna uređenja i parkirališta.

Prilikom otvaranja novog igrališta u Ulici Rasima Halilovića, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je posetio meštane i mališane, istakao je da je cilj ulaganja Grada Novog Pazara u ovakve projekte obezbeđivanje boljih i lepših uslova za odrastanje dece.

“Pored sportskih terena i parkinga želimo da gradimo ovakva igrališta. Grad će nastaviti da brine za svoje najmlađe i da svaki slobodan prostor preuredi i  prilagodi njima”, kazao je Biševac.

Novom igralištu najviše su se obradovali ipak najmlađi. Uz slatkiše i druženje proslavili su otvaranje njihovog dragocenog kutka.

Nakon igrališta u Svojboru , ovo je drugo igralište koje je otvoreno u okviru projekta koji realizuje JP “Parking servis” zahvaljujući srestvima Grada Novog Pazara. Planirano je da bude izgrađeno ukupno 7 igrališta. Pored već nabrojanih ,  sređen prostor ispred svojih stambenih objekata dobiće i stanovnici kod zgrade Jezero, kod autobuske stanice i naselja Jalija. U planu je uređenje i prostora iza nove i stare Lučne zgrade, a i u blizini Dečijeg dispanzera.

A.M.K.

Podeli