DruštvoVesti

Moj dom je ovde

U okviru projekta “Moj dom je ovde”, NVO Urban-In je organizovala radionice sa učenicima Tehničke škole u Novom Pazaru, na temu ilegalnih migracija u zemlje EU. Danas su održane dve radionice.

Projekat “Moj dom je ovde”je prevencija ilegalne migracije i osnaživanje mladin u Novom Pazaru i Tutinu da ostanu u Srbiji i podrška povratnicima u Sandžaku uz finansijsku podršku nemačke Vlade koju implementira GIZ, realizuju Nacionalna koalicija za decentralizaciju Niš i Uban-In Novi Pazar. Glavni cilj projekta je doprinos poboljšanju uslova života građana Novog Pazara i Tutina, naročito mladih, radi povećanja zapošljivosti i smanjenja migracija ka zemljama EU. Ciljna grupa su povratnici na osnovu Ugovora o readmisiji u Novom Pazaru i Tutinu kao i potencijalni migranti, naročito mladi iz ova dva grada.

Svim povratnicima biće dodeljeni i grantovi koji će im pomoći u obezbeđivanju ekonomske sigurnosti njihovih porodica, kroz pokretanje ili nastavljanje sopstvenog malog biznisa. Ukupno će biti dodeljeno deset grantova i to sedam u Novom Pazaru i tri u Tutinu.

B.V.

 

Podeli