EkonomijaVesti

OTP kupio Sosijete ženeral banku u Srbiji

OTP Grupa je objavila da je završen postupak kupovine Sosijete ženeral banke (Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd).

Kako je navedeno na sajtu, Sosijete ženeral nastavlja da posluje pod novim imenom – OTP banka Srbija AD Beograd.

Sosijete ženeral osiguranje će promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Sogelease u OTP Leasing Srbija d.o.o.

Kako je navedeno, spajanje se Vojvođanskom bankom AD Novi Sad, članicom OTP Grupe, je planirano tokom 2021. godine.

“Do tada, dve banke će poslovati kao dva zasebna pravna lica, ali od sada klijenti obe banke će imati mogućnost podizanja novca sa mreže od preko 300 bankomata obe banke u Srbiji, bez naknade za debitne kartice”, sapšteno je.

OTP Grupa je saopštila da nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji.

“Spajanje ove dve banke rezultiraće stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita”, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da će u narednom periodu glavni fokus obe članice OTP Grupe biti održavanje najvišeg kvaliteta usluga u radu sa klijentima i uspešna implementacija procesa integracije.

“U ovom trenutku, klijenti banke Sosijete ženeral Srbija, od sada OTP banke Srbija, ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dve banke”, navodi se.

Dodaje se da Sosijete ženerale uspešno posluje više od 40 godina u Srbiji.

“Kao jedna od najinovativnijih banaka na tržištu postala je dragocen član OTP Grupe. Ovom transakcijom potvrđujemo ne samo ozbiljnu i dugoročnu posvećenost bankarskom tržištu Srbije, već i pokazujemo da OTP Grupa posluje na čvrstim temeljima, da je dobro kapitalizovana, ima izvanrednu likvidnost, a rukovodstvo je posvećeno jačanju regionalnog prisustva”, izjavio je Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP banke u Mađarskoj i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija, dodavši da je ovo važna prekretnica za razvoj bankarske grupe u Srbiji.

 

Izvor:  N1

Foto: Promo

Podeli