PolitikaVesti

SNS Novi Pazar: Biće asfaltirano 10 km seoskih puteva

Na seoskom području Novog Pazara biće asfaltirano više od deset kilometara puta, saopštili su iz Gradskog odbora (GrO) Srpske napredne stranke (SNS) Novi Pazar. Dodali su da je takav sporazum sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović postigao narodni poslanik Nikola Jolović.

Članica GrO SNS Tanja Ratković rekla je da je to investicija vrijedna preko 100 miliona dinara. Kako je rečeno razgovori o tim projektima započeti su u Novom Pazaru prilikom posjete ministarke Mihajlović GrO SNS a uspješno okončani u Beogradu na sastanku ministarke Mihajlović, narodnog poslanika Nikole Jolovića i njihovih saradnika.

“Seoski putevi koji će biti asfaltirani su put u selu Kovačevo, seoski putevi Deževa – Dolac, Suva Ćuprija – Pope, Vranovina – Polokce, Vojniće – Vidovo, selo Požežina, Trnava – Pedelje, Lukare – Muževac, Lukare – Gigovača, Lukare – Popovići, seoski put u Belim Vodama, seoski put u Paralovu kao i Ulica Petra i Pavla. Kao što se može primetiti, asfalt će stići i u sela koja su sa većinskim bošnjačkim stanovništvom i u sela koja su većinski naseljena srpskim stanovništvom”, rekla je članica GrO SNS Tanja Ratković.

Iz te stranke navode da se prilikom dogovora o realizaciji važnih infrastrukturnih projekata vodilo računa da to budu prioritetni putni pravci i da se prate potrebe mještana, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Najvažniji cilj asfaltiranjem seoskih puteva je, kažu iz SNS, stvaranje preduslova za ekonomsku održivost porodičnih gazdinstava i ostanak ljudi na seoskim području.

A. Ni.

 

Podeli