Društvo

Najmlađi sa najstarijima u Gerontološkom centru

U okviru programa “Međugeneracijska solidarnost” u novopazarskom Gerontološkom centru organizovano je druženje  najstarijih i najmlađih. Deca iz vrtića posetila su korisnike ovog  centra, kako bi im iskazali zahvalnost, brigu i ljubav. Među gostima je bio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

U ovom Domu za stare podsetili su da imaju oko 80 korisnika.

“Za kategoriju nepokretnih i polu pokretnih popunjeni su kapaciteti. Imamo samo par mesta za pokretne korisnike. Trudimo se da im ovde bude idealno”, kaže upravnik Gerontološkog centra Enver Daca.

Osmehe korisnicima Gerontološkog centra izmamio je i prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac. Razgovarao je sa njima,  ali i mališanima se na različite teme.

“Oni su starost koja  čeka  i sve nas. Naša je obaveza da brinemo o njima i da im ulepšamo staračke dane. Razgovarli smo i o tome šta im je sve ovde potrebno. Oni su se baš obradovali ovoj deci i svakoj toploj reči”, kazao je gradonačelnik Novog Pazra Nihat Biešavc i podsetio da grad radi i  za najmlađe i za najstarije.

Zaključak svih naših sagovornika je da se na međugeneracijskoj solidarnosti mora uvek vredno raditi.

Zato je, kažu, dobro što su Grad Novi Pazar i ministarka za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović organizovali ovakvo druženje.

Z. M.

Podeli