DruštvoVesti

Lončar: Novopazarska bolnica prerasta u moderan Regionalni zdravstveni centar

 Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je posetio Opštu bolnicu Novi Pazar u okviru koje je razgovarao sa direktorom ove zdravstvene ustanove dr Mehom Mahmutovićem o realizaciji projekata koji su u planu da se sprovedu a tiču se poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga pacijentima kao i o izgradnji novih  objekata i rekonstrukcije postojećih.

Ministar Lončar nakon ove posete i svega što je video, pozitivno je ocenio trenutno stanje zdravstva u Novom Pazaru i izjavio da će njegovo resorno ministarstvo stati iza svih ideja i projekata direktora i menadžmenta bolnice, da će se saradnja produžiti kako bi se nastavio put do ostvarenja cilja  da naša bolnica preraste u jedan veliki, moderan Regionalni zdravstveni centar.

Saradnja između Ministarstva zdravlja i Opšte bolnice Novi Pazar koja traje već izvesno vreme, pokazala se kao veoma dobra i opravdana, tako da su obe strane zadovoljne tom saradnjom koja će se, kako su kazali ministar Zlatibor Lončar i direktor dr Meho Mahmutović,nastaviti i ubuduće. Ministar Lončar je rekao da želi da obiđe sve zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi video šta treba još uraditi i unaprediti da bi nivo pružanja zdravstvenih usluga pacijentima bio što bolji.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović,od kako je na čelu ove zdravstvene ustanove sa svojim menadžmentom uložio je dosta truda da se za relativno kratko vreme zdravstvo u Novom Pazaru podigne na još viši nivo i kaže da mu je drago što je opravdao saradnju sa Ministarstvom zdravlja i ministrom Lončarom.

U zdravstvo ulaže i lokalna samouprava. Gradonačelnik Nihat Biševac je u razgovoru sa ministrom Lončarom i dr Mahmutovićem rekao da će to i ubuduće biti jedan od prioriteta Grada Novog Pazara.

Ministar Lončar je danas rekao i obećao da će Ministarstvo zdravlja i dalje sigurno ulagati u zdravstvo u Novom Pazaru.

B.V.

Podeli