DruštvoVesti

Usvojen rebalans budžeta i Plan detaljne regulacije za deo puta Novi Pazar – Tutin

 

Na 36. redovnoj sednici Gradskog veća Grada Novog Pazara usvojen je rebalans budžeta za 2019. godinu, u cilju izgradnje najsavremnije angio sale, čime Opšta bolnica u Novom Pazaru potvrđuje status regionalnog zdravstvenog centra.
„Odluka o rebalansu bužeta predviđa izdvajanje oko 150 000 eura za izgradnju angio sale i izmeštanje postojećeg rendgena koji je trenutno na Inernom odeljenju. Zalaganjem direktora bolnice dr Meha Mahmutovića i narodnog poslanika dr Muamera Bačevca, kupljena je oprema. Predstoji nam obezbeđivanje prostora, koji je veoma specifičan i zahteva poštovanje strogih standarda i određena ulaganja, pa je u tu svrhu izvršen i rebalans“, rekao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović.
Usvojen je i Plan detaljne regulacije puta Novi Pazar – Tutin, deonice na teritoriji Novog Pazara.
„Plan će, za onaj deo koji prolazi kroz Novi Pazar biti prezentovan i na Skupštini Grada i dat na usvajanje, što je jedan od preduslova da počne rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin. Očekujemo da lokalna samouprava Tutina odradi isti posao i time prevaziđemo formalne prepreke za realizaciju ovog važnog projekta“, rekao je Jusufović. On je istakao i da je na zasedanju Gradskog veća usvojen Nacrt Odluke o bratimljenju Novog Pazara i grada Konje u Republici Turskoj, kao i da očekuje da će inicijativu o saranji gradova jednoglasno podržati odbornici lokalnog parlamenta.
Na današnjem zasedanju Gradskog veća usvojen je Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, kao i niz odluka kojim se građanima omogućava da legalizuju svoje stambene objekate.

Podeli