VestiZanimljivosti

Spasite namirnice

Da biste produžili rok trajanja mleku, u tetrapak stavite vrlo malo soli. Salatu ćete održati svežom ukoliko je držite u frižideru umotanu u papirni ubrus, a hleb ako u kesu u kojoj ga čuvate ubacite komadić svežeg celera

Koliko puta vam se dogodilo da vam namirnice propadnu pre nego što ste očekivali? Uz pomoć nekoliko trikova uspećete da “izvučete” najviše od onoga što ste kupili za jelo.

Da biste produžili rok trajanja mleku, u tetrapak stavite vrlo malo soli. Salatu ćete održati svežom ukoliko je držite u frižideru umotanu u papirni ubrus, a hleb ako u kesu u kojoj ga čuvate ubacite komadić svežeg celera. Bananu odmaknite od ostalog voća, jer otpušta gasove od kojih ono brže sazreva.

Zagoreo vam je pirinač? Neprijatni miris i ukus odstranićete tako što ćete na njega staviti krišku belog hleba i ostaviti da odstoji petnaestak minuta. Presoljenu supu učinićete jestivom ako u nju ubacite kuvani krompir, koji će upiti višak soli. Prilikom kuvanja, krompir i testenine otpuštaju nutrijente, korisne za rast biljaka. Nemojte tu vodu prosipati, već je ohladite i njome ih zalijte – biće vam zahvalne.

 

Izvor: Večernje novosti

Ilustracija / Depositphotos

Podeli