DruštvoVesti

U subotu “Novi Pazar hoda”

U Novom Pazaru će u subotu biti obilježen Svjetski dan pješačenja pod sloganom „Novi Pazar hoda“. Tu sportsko – rekreativnu manifestaciju grad Novi Pazar organizuje u saradnji sa planinarskim klubom „Sandžak“ a pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

Cilj manifestacije u kojoj će tradicionalno pješačiti više hiljada Novopazaraca je podizanje svijesti o značaju pješačenja za zdravlje, te da pješačenje kao rekreacija ostane zdrava navika. Manifestacija će se održati u subotu, 14. septembra u 9 časova, a okupljanje učesnika je na šetalištu kod Ekonomsko – trgovinske škole.

“Pozivam sve zainteresovane da učestvuju u zanimljivoj akciji. Dan pješačenja je dan zdravog života, prilika da se ljudi druže i promovišu zdrav način života. Okupljanje je u subotu, od 9 sati, ispred Ekonomske škole”, kazala je članica Gradskog vijeća Novog Pazara Ulfeta Demčović, ističući da će u obilježavanju Svjetskog dana pješačenja učestvovati učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola.

Staze su namjenjene profesionalcima i rekreativcima, lake su, pristupačne i dobro obilježene.

A. Ni.

 

Podeli