Sport

Tahirović: Titula seniorskog prvaka Srbije u K1 najveći uspeh na domaćoj sceni

Kajakaš Starog grada iz Novog Pazara Alen Tahirović rekao je da titula seniorskog prvaka države u spustu na divljim vodama u kajaku jednosedu (K1) njegov najveći uspeh na domaćim takmičenjima do sada.

“Jedini sam išao ispod 40 sekundi, pobedivši Marka Marjanovića i Sretena Biljića. Ovo je moj najveći domaći uspeh, za kraj odlične sezone. Žalim jedino za finalom Svetskog prvenstva u spustu u Banjaluci, gde sam bio 19. mlađi senior u sprintu i finale mi je izmaklo za sekundu”, rekao je Tahirović.

Osim zlata u K1, Tahirović je na Prvenstvu Srbije u spustu na divljim vodama u Ušću uzeo bronze u kanuu jednosedu i disciplini tri puta K1, zajedno sa Amelom Tutićem i Inasom Hodžićem.

“U najelitnijoj disciplini, gde nastupa vrhunski takmičar Biljić, kao i Marko Marjanović, Tahirović je na stazi Buk Grmčić pokazao da je bez premca u Srbiji”, ocenio je trener Starog grada Haris Harčinović.

Stari grad je u ekipnoj konkurenciji u Ušću zauzeo treće mesto u spustu, a još jednu bronzanu medalju pazarskom kolektivu doneli su Samir Tutić i Inas Hodžić u kanuu dvosedu. “Naš prvi seniorski nastup u spustu i ekipno treće mesto.

Prethodno smo isti plasman ostvarili u slalomu. Očekujemo da ubuduće imamo malo veću pomoć šire društvene zajednice”, kazao je Harčinović.

M. Minić

 

Podeli