Sport

Novi Pazar predstavio Todorovića i Islamovića

Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je danas centra Aleksandra Todorovića i beka Altina Islamovića, koji će naredne sezone nositi dres tog predstavnika Srbije u ABA 2 ligi.

“Igramo u regionalnoj ligi neizvesnijoj nego prošle sezone, kada je dominirala Primorska. Sada je šest, sedam izjednačenih timova i ako odigramo dobro, uz pomoć s tribina, možda možemo do plej-ofa. Prioritet je, ipak, naša liga, koja i donosi ABA 2”, ocenio je Todorović.

Todorović (32) je stigao u Novi Pazar iz Zrinjskog, dok se Islamović (19) vratio u rodni grad posle igranja u Megi i OKK Beogradu.

“Emotivno sam vezan za ovu sredinu. Nadam se da ćemo što bolje odigrati Košarkašku ligu Srbije (KLS), a da ćemo u ABA 2 ligi kvalitetom, požrtvovanjem i uz podršku navijača doći do samo završnice”, kazao je Islamović.

Član uprave Novopazaraca Dejan Kulundžić naveo je da taj klub svake godine piše istoriju i da od početka oktobra sledi premijerno učešće na međunarodnoj sceni.

“Bilo je dosta promena, ali mislim da smo na putu da stvorimo jak kolektiv. Narednih dana očekujemo dolazak još dvojice igrača. Nadam se da ćemo spremo dočekati i ABA 2 i KLS. Verujem da ćemo nastaviti lepu košarkašku priču”, rekao je Kulundžić.

Osim Todorovića i Islamovića, Novopazarcima su ovog leta pristupili bekovi Nikola Korać (Šibenik), Adi Zahiragić (Spars) i Milan Vulić (Medijaš), niska krila Aleksa Novaković (Mladost Zemun) i Stefan Matović (Sloga), te centar Haris Ćućović (Ilirija).

Igrači Pazara više nisu Nemanja Krstić (Solnok), Marko Radonjić (Balkan Botevgrad), Sead Hadžifejzović (Čerkasi), Nikola Vujović (Dinamik), Aleksej Nešović (Mladost Zemun), Vladimir Bulatović (Valga), Branimir Berbakov, Mladen Simeunović i Nenad Slavković.

M. Minić

 

Podeli