Društvo

Biševac: Naša je obaveza da ulažemo u razvoj sporta

Detaljnom rekonstrukcijom i izgradnjom novih sadržaja novopazarski Sportsko-rekreativni centar  privlači sve više posetilaca, kako profesionalnih sportista tako i rekreativaca. ”Obaveza Gradske uprave Novog Pazara, grada koji je postao prepoznatljiv u svetu sporta, je da ulaže u razvoj sportske infrastrukture”, izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac prilikom obilaska terena. Ukupna vrednost radova je blizu 50 miliona dinara.

”Malo je gradova, ne samo u Srbiji nego i na Balkanu, koji se mogu pohvaliti ovakvim prostorom u centru grada. Zato smo ove godine uradili potpunu rekonstrukciju Rekreativnog centra. Cilj je da naši sportisti, rekreativci imaju što bolje uslove da se bave sportom”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Zdravi stilovi života su uvek u trendu, a fizička aktivnost nema alternativu. Novopazarski Sportsko-rekreativni centar, nedaleko od centra grada, nudi sve bolje uslove, kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima, ali i našim najmlađim sugrađanima. Posetioci kažu da su zadovoljni rezultatima rekonstrukcije i novim sadržajima.

Trim staze, teretana na otvorenom, košarkaška igrališta, fudbalski teren, samo su deo detaljne rekostrukcije Rekreativnog centra, koja podrazumeva i radove koji na prvi pogled nisu uočljivi, ali koji će dugoročno doprineti unapređenju uslova za bavljenje sportom.

Direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik, Enes Pljakić kaže da se ovakvi rezultati postižu zahvaljujući velikom razumevanju ministra Rasima Ljajića i gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

”Ovo su obimni radovi. Posle trideset godina je rekonstruisan Rekreativni centar. Uradićemo sve asfaltne ulice, posle 12 godina će proraditi i kišna kanalizacija”, naglašava Pljakić.

Do kraja godine biće još radova. Rekonstrukcijom je obuhvaćena i dvorana Pendik. A kako bi boravk svima bio ugodniji, ova gradska oaza biće još zelenija, obogaćena novim sadnicama i, kako najavljuju nadležni, novopazarski Rekreativni centar biće jedan od najlepših u Srbiji.

S.Lj.

 

Podeli