DruštvoVesti

Novi Pazar i Bijelo Polje zajednički do efikasnije socijalne zaštite

Bjelopoljski Dom starih i Centar za socijalni rad Novi Pazar partnerski realizuju projekat “Kvalifikovana ženska radna snaga za bolju budućnost”. Projekat prekogranične saradnje doprineće povećanju zapošljavanja žena u te dvije opštine, ali i unapređenju usluga socijalne zaštite.

“Kvalifikovana ženska radna snaga za bolju budućnost” je projekat iz  programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Goraa cilj je priprema nezaposlenih žena za tržište rada, ali i obuka za gerento domaćice,  kako bi starim i iznemoglim licima na području Bijelog Polja i Novog Pazara pružili odgovarajuću uslugu. Ovaj projekat pokazatelj je da se konstantno radi na podizanju nivoa usluga prema najstarijimai najosjetljivijim članovima zajednice u dvije opštine.

Jedan od ciljeva ovog projekta je radno angažovanje gerento-domaćica, koje će biti posebno obučene za pružanje usluga pomoći u kući, čime će se pozitivno uticati na lokalno tržište rada, ali i naunapređenje kvaliteta socijalne zaštite.

Centar za socijalni rad iz Novog Pazara, partner je na ovom projektu, a prema riječima direktora te ustanove, Adnana Dizdarevića, učiniće se sve da planirane aktivnosti budu realizovane u planiranom roku.

Projekat “Kvalifikovana ženska radna snaga za bolju budućnost” sprovodi Dom starih „Bijelo Polje“ u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja Crne Gore, Centrom za socijalni rad Novi Pazar, kao i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije. Ukupna vrijednost projekta je oko 169 hiljada eura, 85% sredstava je iz fondova EU.

A. Ni.

 

Podeli