Sport

Zvanično merenje: Gurdijeljac i Vufuavivili na 58,400 kg

Obojica pretendenata na zvanje internacionalnog IBF šampiona u juniorlakoj (superpero) kategoriji, novopazarski bokser i branilac titule Šerif Gurdijeljac i izazivač Bruno Tarimo Vifuavivili iz Tanzanije, imala su na večerašnjem zvaničnom merenju u Sportskom centru BenX po 58,400 kilograma.

Oni će na sutrašnoj reviji u dvorani Pendik, koja počinje u 18.30, raditi poslednju, osmu borbu, a pre tog duela u 12 rundi, čiji početak je planiran oko 22.15, biće održano pet mečeva u muškoj i dva u ženskoj konkurenciji.

U glavnoj uvodnoj borbi, u bantam kategoriji u osam rundi, sastaju se Saida Bukvić i Jasmina Nađ, a program će i otvoriti devojke, pošto će u superpero kategoriji snage odmeriti Kristina Švarc i Nina Pavlović.

Potom će se u ringu naći kruzeraši Mladen Jovanović i Dejan Veljković, zatim Jovana Milovanović i Ajla Lukač, čija je borba predviđena za pero kategoriju, a potom i supervelteraši Nikola Mančić i Džemil Ćosović.

U drugom delu revije u organizaciji Kuč boxing promotiona, uslediće borba u srednjoj kategoriji između Mađara Valentina Bokroša i Sidnija Rose iz Angole, te okršaj Ersana Gurdijeljca i Nikole Magovca u pero kategoriji.

Posle merenja, više stotina Novopazaraca je na gradskom šetalištu prisustvovalo javnom sparingu aktera glavnih borbi subotnjeg programa.

M. Minić

 

Podeli