Italija: Uhapšen bračni par iz Podgorice, pljačkali butike

PODGORICA: Bračni par iz Podgorice uhapšen je u Italiji zbog sumnje da su počinili više teških krađa i razbojništava na području Ređo Emilije, Verone i Barija.

Reč je o S.K. (37) i F.K. (29), koji su bili deo organizovane kriminalne grupe s Balkana koja je pljačkala benzinske pumpe, zlatare i butike i upadala u vile starijih ljudi, piše podgorički “Dan”.

Za razliku od drugih članova kriminalne grupe, kako se navodi, supružnici iz Podgorice nisu bili nasilni i terete se samo za pljačke. Ostali članovi se terete i za pokušaje ubistva, pretnje i iznude, prenosi RTCG.

Istražitelji sumnjaju da su oni članove grupe koja je nedavno razbijena i uhapšena, a koju je predvodio takođe crnogorski državljanin.

Grupa je uhapšena zbog milionske pljačke butika. Članovima kriminalne grupe je za svaku provalu, kao i za beg s plenom, trebalo manje od jednog minuta.

Prema pisanju italijanskih medija, ukrali su više od pola miliona evra vredne dizajnerske torbe, galanteriju i odeću.
Crnogorski državljanin L.M. (39) uhapšen je zajedno s jednim Hrvatom i Srbinom u pljački italijanskih butika.

Procenjuje se da su ukrali robu vrednu blizu milion evra.

Italijanski mediji pišu da je Crnogorac, kome u dokumentima piše da mu je mesto prebivališta Beograd, bio vođa bande koja je u proteklih mesec dana izvršila pljačke u tri italijanska grada.

 

Izvor: Dnevnik/ Tanjug

Foto: Tanjug

Podeli