Categories: DruštvoVesti

Hasanović: Novi Pazar drugi po infrastrukturnim ulaganjima u Srbiji

Novi Pazar se, po infrastrukturnim ulganjima i izgradnji nalazi na drugom mestu liste lokalnih samouprava u Republici Srbiji. Ekipe su na terenu, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, radovi se trenutno izvode na preko dvadeset lokacija.

„Danas su završeni radovi na prilazu školi i seoskoj ambulanti. Biće preuređeni i platoi oko škole a pre nekoliko dana završeni su radovi oko Osnovne škole „Avdo Međedović“ u Selakovcu. Za sutra je planirano asfaltiranje pristupnog puta do škole u Bagrima a sve to u želji da učenici i nastavnici, kao i meštani uopšte, spremno dočekaju školsku godinu koja počinje za nekoliko dana“, rekao je Hasanović ovim povodom.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je istakao da radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta ubrzano rade na obeležavanju vertikalne i horizontalne signalizacije, popravljanju bezbednosnih ograda oko škola gde je potrebno, a sve u cilju da deca budu potpuno bezbedna.

On je podsetio da radovi traju u ulici Save Kovačevića, Dimitrija Tucovića, na Ćeremidžinici, u ulici Rajka Ackovića i Nurije Pozderca. Mehanizacija je stigla i do Novopazarske banje, naselja Selakovac – ulica 404 i td. Izvode se pripremni radovi za asfaltiranje, postavljanje asfaltne podloge, kao i rekonstrukcija kišne i kanalizacione mreže.
„Intenzitet radova je isti na gradskom i seoskom području, i nemoguće je, po rečima Hasanovića pobrojati sve lokacije na kojima je mehanizacija aktivna. Do kraja ove građevinske sezone biće asfaltirano još desetak kilometara seoskih puteva, uređeni platoi zgrada u centru grada“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, koji je podsio da su jutros su započeli radovi na platou zgrade Jezero, platou kod autobuske stanice. Radovi se izvode u Ćukovcu, na Jaliji, kod zgrade Bor.

„U toku je tender za još pet igrališta, kako bi smo slobodan prostor oko zgrada iskoristili na najbolji način. Želimo da povećamo broj parking mesta i igrališta za decu, da se površine osvetle i adekvatno ozelene. U toku je priprema novih tenderai puno toga po njih značajnog građani mogu da očekuju. Planove nisu poremetile ni kiše koje padaju ovih dana“.
Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović pozvao je građane da se obrate Gradskoj upravi kako bi slika o neophodnim ulaganjima bila kompletna.

„Malo pričamo, mogo radimo i svedoci ste da građani pozitivno reaguju, podržavaju naše napore, pa nema razloga da ne nastavimo istim intenzitetom“, zaključio je Hasanović.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

13 hours ago

Međunarodni ekonomski samit u Beogradu šansa za jačanje saradnje i razvoj Turske, Bugarske i Srbije

Šesti Međunarodni Balkanski ekonomski forum održan je juče u Beogradu. Okupio je značaj broj turskih,…

13 hours ago

Ljajić: Godovska pećina može biti atrakcija

„Godovska pećina u Tutinu je zapuštena, a od nje se može napraviti prava turistička atrakcija…

13 hours ago

Prolećni kros u okviru Krosa RTS – Kroz Srbiju

Prolećni kros u okviru Krosa RTS - Kroz Srbiju na Atletskom stadionu u Novom Pazaru…

13 hours ago

Birački spisak za predstojeće izbore zaključuje se u ponoć

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije informiše sve građanke i građane koji imaju…

14 hours ago

Medina Feković najbolja u državi na Književnoj olimpijadi

Učenica osmog razreda Osnovne škole "Rifat Burdžević Tršo" Medina Feković  najbolja je u državi kada…

15 hours ago