Društvo

JKP “Čistoća” nakon poplava čisti ulice

Nevrijeme koje je juče zadesilo Novi Pazar izazvalo je poplave na brojnim lokacijama u gradu. Ekipe JKP “Čistoća” su nakon prestanka padavina odmah bile na ulicama sa ciljem da što više saniraju ulice i uklone posledice poplava i nevremena.

Prvomajska ulica, centar grada, Ulica Relje Krilatice, Ulica Stevana Nemanje i Rifata Burdžovića samo su neke od brojnih poplavljenih ulica u kojima je zbog obilne kiše saobraćaj bio otežan, a u nekom periodu i prekinut.  Ono što je najopasnije kada su poplave na ulicama u pitanju jesu moguća izlivanja fekalne kanalizacije i njeno miješanje sa vodom na ulicama, što može biti uzrok zaraza.  Zbog svega ovoga radnici JKP “Čistoća” bili su na kritičnim mjestima odmah nakon intenzivnih padavina.

” To su one ulice u kojima je došlo do izlivanja mulja, šodera i zemlje iz sporednih ulica koje nisu asfaltirane.  Na pojedinim mjestima bilo je blato do koljena, vjerujte. Tu smo angažovali tri ekipe sa po četiri čovjeka “, rekao je direktor JKP “Čistoća”, Emin Omerović.

Takođe angažovane ekipe JKP “Čistoća”, vode računa i o redovnom odnošenju smeća do deponija.

” Sinoć smo dobili informaciju u ranim jutarnjim časovima negdje oko dva sata posle ponoći da je prekinut put ka deponiji.  Odmah smo angažovali kombinovanu radnu mašinu i naš buldožer tako da smo raščistili put”, rekao je Omerović.

Radnici “Čistoće“ imali su posla i oko uklanjanja polomljenog drveća i biljaka koje su se usled jakog olujnog vjetra našle na putu. Kako najavljuje direktor JKP “Čistoća”, Emin Omerović i večeras će biti organizovano pranje ulica prema prioritetima, a to su ulice u kojima su poplave ostavile najviše mulja i otpada za sobom.

 

Podeli