DruštvoVesti

Put prema školi u Selakovcu asfaltiran

Pristupni putevi prema školi u Selakovcu su asfaltirani. Đaci se raduju što će od ove školske godine imati prohodniji put do škole, koji je je sređen sa kompletnom komunalnom infrastrukturom. Završne radove ispred škole “Avdo Međedović” obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

Dženita Bugarić, učenica sedmog razreda pohađa školu Avdo Međedović, a i živi u blizini ulice, koja je danas asfaltirana u novopazarskom naselju Selakovac. Ona se raduje se što će novu školsku godinu dočekati bez blata i prašine.

Meštani se prisećaju sa kojim problemima su se suočavali. Kažu da su se posle svake kiše stvarale ogromne bare, te je put do škole bio i neprohodan, na asfalt su čekali dugo zbog nerešenih imovinsko-pravnih problema. Zadovoljni su što sada imaju sređenu kišnu i fekalnu kanalizaciju, te su svi ti problemi od danas prošlost.
Direktor OŠ”Avdo Međedović” Ahmedin Đerlek zadovoljan je ulaganjem u sve novopazarske škole, u kojima su kako kaže uslovi na visokom nivou. Put, koji je sređen je od velikog značaja za sve đake I nastavno osoblje. Đerlek posebno zahvaljuje meštaninu Džemalu Niceviću, koji je deo svoje parcele ustupio kako bi ova saobraćajnica bila funkcionalnija.

Sa zadovoljnim meštanima naselja Selakovac razgovarao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je ranije rekao da su putevi prema školama prioritet, te će svi, koji su planom predviđeni biti završeni pre početka školske godine.

Ovo je samo jedno od mnogobrojinih gradilišta u najintenzivnijoj građevinskoj sezoni ikada u Novom Pazaru. Pripreme za asfalt obavljaju se u mnogim novopzaraskim naseljima. Grade se igrališta za decu, sportski tereni,platoi, ali i parking mesta. Osim pristupa školi u Selekovcu, do prvog septembra biće sređeni i putevi prema školama u Lukarima i Bagrima.

 

Podeli