Categories: Društvo

Veština komunikacije – licem u lice

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju organizuje obuke za uposlene u jedinicama lokalne samouprave i u periodu godišnjih odmora. Ovih dana u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu u toku je obuka o veštini komunikacije licem u lice, a sve u cilju unapređenja kvalita usluga prema građanima. Kako se najavljuje, intenzivnije obuke planirane su u naredna tri meseca.

Obuka je namenjena državnim službenicima, i ima cilj da lokalna samouprava u pravom smislu postane servis građana.

”Cilj i smisao je da se unaprede usluge i kvalitet usluga od strane uposlenika lokalne samouprave prema građanima Novog Pazara; da naša javna uprava bude dobra javna uprava; da svaki građanin grada Novog Pazara od našeg službenika u našoj lokalnoj samoupravi dobije nabolju moguću uslugu. To predstavlja konstantno usavršavanje znanja. Danas imamo jednu izvanrednu temu koja se tiče komunikacije s javnošću – licem u lice. Radi se o verbalnoj komunikaciji i onoj susretljivosti koju naš službenik u trebva da ima prilikom susreta sa svakim građaninom”, rekao je direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Hajrudin Hajrović.

Upravljanje komunikacijom, odnosno upravljanje odnosima sa drugima je veština kojom se podiže kvalitet života svakog pojedinca. To ujedno predstavlja i važan preduslov za unapređenje kvaliteta usluga u jedinicama lokalne samouprave.

”Učesnici su saznali koliko je bitno da stičemo poverenje u druge, ali i u sebe. Unapređenjem znanja stičemo poverenje u sebe, podižemo kompetencije i samopoštovanje, a to se reflektuje u odnosima sa drugima. Jako važno u komunikaciji sa drugima je da krenemo od sebe, a onda da to što imamo u sebi pokažemo drugima kao ljubaznost, empatiju, saosećajnost, kao dobru strategiju i tehniku u komunikaciji”, izjavila je akreditovani trener Tatjana Dragosavac.

Razvoj lokalne zajednice osigurava se konstantnim usavršavanjem zaposlenih u svim oblastima.  A kao akrediotovana ustanova od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Regionalni centar za profesionalni razvoj, ovakve i slične obuke intenzivnije će organizivati u naredna tri meseca.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

10 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

10 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

10 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

10 hours ago