Sport

Milenković i Jokić očekuju uspešnu rukometnu sezonu

Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić rekao je danas da ekipa privodi kraju prvi deo priprema za predstojeću sezonu, koju taj superligaš dočekuje s velikim ambicijama.

“Treninzi na Atletskom stadionu, u teretani i dvorani Pendik imaju za cilj da se poboljša fizička sprema kod igrača i taj deo priprema privodimo kraju. Od sledeće sedmice kreću i kontrolne utakmice”, rekao je Memić.

Pazarci mnogo očekuju od golmanskog tandema, koji čine povratnik i doskorašnji član Spartak Vojputa Goran Raković (24) i pojačanje iz Partizana Aleksandar Milenković (27).

“Prvi utisci su sjajni. Dobro treniramo i očekujem da odemo korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, kada su momci koji su bili tu napravili sjajne stvari. Liga će biti kvalitetnija jer su novajlije mnogo jače od timova koji su ispali”, ocenio je Milenković.

U dvorani Pendik u prvom kolu Superlige, 14. septembra, gostuje Crvena zvezda, u kojoj je prošle godine igrao levokrilni igrač Pazaraca Stefan Jokić (24).

“Dogovorili smo saradnju još početkom maja. Milsim da imamo dobru ekipu i da ćemo to pokazati. Dolaskom u Pazar napravio sam pravi potez, pošto su uslovi za napredak odlični. Na meni je da se što bolje pripremim”, kazao je Jokić.

Osim Rakovića, Milenkovića i Jokića, Pazar je tokom leta angažovao bekove Aleksandra Dragutinovića (Al Sadaka Bejrut) i Hamzu Hakića (Oftershajm Švecingen), pivota Veljka Davidovića (Butel Skoplje) i desno krilo Pavla Banduku (Partizan).

U ekipi više nisu desnokrilni igrač Armin Kaltak, desni bek Savo Slavuljica, pivoti Stefan Šaponjić i Sead Međedović, levo krilo Aleksa Maksić, te golmani Janko Gemaljevića i Irfan Ćosović, koji je okončao karijeru.

M. Minić

Podeli