Društvo

Brojni funkcioneri čestitali Kurban bajram

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić u čestitki kaže:

“Svim muslimanima upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Kurban bajrama. Uzmimo pouku Kurban bajrama, da svako će se  dobro koje učinimo za druge vratiti nama. Dobra djela izgrađuju dobre ljude, a dobri ljudi će činiti dobra djela, tako jedan narod postaje veliki. Darujte kurban onima kojima je potreban, darujte toplu riječ svakom kome možete, u tome je naša veličina i naša snaga. “

“Na kraju želim da ove mubarek dane dočekate u zdravlju i blagostanju, sa svojom porodicom i prijateljima. Bajram i šerif mubarek olsun” – potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 

Bajramsku čestitku je uputio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac:

“Svim muslimanima u ime grada i u svoje lično ime čestitam predstojeći Kurban Bajram. Nek nam mubarek dani kada prinosimo žrtvu i čekamo naše hadžije donesu zdravlje, sreću, zajedništvo,toleranciju i razumevanje.”

“Bajram šerif mubarek olsun”, ističe radonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

 

 

Bajramsku čestitku uputio je i zamenik gradonačelnika Nebojiša Ravić:

“Svim građanima islamske veroispovesti čestitam predstojeći Kurban bajram, sa željom da ga proslave u duhu običaja i tolerancije, u miru i dobrom raspoloženju.

Uverena sam da udruženi možemo graditi bolju budućnost  u kojoj se poštuju i uvažavaju kulturne i verske različitosti, neguje zajedništvo i afirmišu vrednosti svih građana, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost”, navodi se u čestitki  zamenika gradonačelnika Nebojše Ravića.

 

Pridružila se i predsednica lokalnog parlamenta u Novom Pazaru:

“Svim pripadnicima islama upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajuceg Kurban bajrama. Želim vam da ove bajramske dane provedete u zdravlju, sreći i jedinstvu zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama”.

“Neka Bajram bude prilika da više brinemo jedni o drugima i njegujemo tradicionalne ljudske vrijednosti, te zajednički izgrađujemo prosperitetniju budućnost naših zajednica. Bajram šerif mubarek olsun”, kaže se u čestitki predsednice Skupštine grada Novog Pazara Ifete Radončić.

 

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća  Jasmina Curić povodom Kurban Bajrama uputila je čestitku svim Bošnjacima i građanima Sandžaka koji slave ovaj blagdan.

U čestitki se kaže:

“Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama, upućujem najiskrenije čestitke svim Bošnjacima u Sandžaku i dijaspori i svim građanima koji proslavljaju ovaj blagdan. Nadam se da će ovaj Bajram biti blagdan jedinstva i mira među ljudima. Neka bajramski dani budu podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera koje žive u Sandžaku.”

“Želim vam da predstojeći blagdan provedete u sreći i blagostanju sa svojom porodicom, komšijama i prijateljima. Bajram Šerif Mubarek Olsun! “ – ističe Curić.

Podeli