SDA Sandžaka o narednim koracima u zaštiti građana

U prostorijama stranke demokratske akcije Sandžaka održan je sastanak sa predstavnicima SDA u Lokalnoj samoupravi u Novom Pazaru na temu poslednjeg incidenta u Policijskoj upravi i o odnosu službenika prema Novopazarki Editi Radetinac.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj, predsjednik novopazarskog ogranka Fuad Gološ, narodni poslanik Enis Imamović, predsjednica Skupštine Grada Ifeta Radončić, šef odborničkog kluba Nafilj Sejdović, te članovi gradskog veća Esad Fazlić i Esmir Muratović.

Na sastanku je usvojen zaključak da predstavnici SDA Sandžaka u lokalnoj samoupravi hitno zatraže sve informacije u vezi slučajem policijskog nasilja koji se, kako piše u saopštenju SDA, dogodio u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, te je bilo riječi o onima koji su sprovodili torturu nad Editom Radetinac, njihova imena, funkcije i radna mjesta kao i šta je preduzeto kako bi oni bili sankcionisani. Na sastanku su definisani dalji koraci u vezi sa rasvetljavanjem ovog slučaja i pokretanja mehanizama za spriječavanje novih slučajeva zloupotrebe policijskih i drugih javnih ovlašćenja institucija Republike Srbije u Novom Pazaru.

Podeli