SportVesti

Rukometaši Novog Pazara počeli pripreme, cilj plasman među četiri najbolje ekipe

Rukometaši Novog Pazara, najprijatnije iznenadjenje prošlogodišnjeg takmičenja u Super ligi, počeli su danas pripreme za nastup u drugoj sezoni elitnog takmičenja rukometaša.

Šef stručnog štaba Hasan Memić istakao je zadovoljstvo kvalitetom igrača koji će u ovoj sezoni nositi dres Novog Pazara iako je skoro pola ekipe promenjeno.

“Žao mi je što smo ostali bez Kaltaka, Šaponjića i Slavuljice posebno ali smo im pronašli dostojne zamene i mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo i budemo još bolji nego prošle sezone” – rekao je Memić.

Najiskusniji u ekipi Petar Žujović srećan je što će i ove sezone nositi dres Novog Pazara i najavljuje još veću borbu u Super ligi.

“Prošle godine Pazar je bio veliko iznenadjenje i ovo je bio jedan od onih vrućih terena. Sad će sve ekipe mnogo bolje da se pripremaju za mečeve sa nama a mi ćemo dati sve od sebe da rezultati budu što bolji” – rekao je Žujović koji će najverovatnije poneti i kapitensku traku.

Trener Memić na raspolaganju tokom priprema ima 20 igrača od kojih je 9 sa strane, dok su ostali domaći rukometaši na koje se ozbiljno računa.

Rukometaši će do 19.avgusta trenirati u dvorani Pendik, dva puta dnevno će imati treninge, učestvovaće na Sandžačkim igrama, a u planu je odigravanje i dosta pripremnih utakmica. U planu je bilo učešće i na turniru u Milanu ali se turnir datumski nije uklapao.

Prvi meč u ovogodišnjem superligaškom nadmetanju koje počinje 14.septembra rukometaši Novog Pazara odigraće u dvorani Pendik protiv Crvene Zvezde, u drugom kolu gostuju niškom Železničaru a u trećem kolu na megdan im stiže ekipa Partizana.

K. Radović

Podeli