Kultura

Raznovrstan sadržaj u okviru manifestacije “Dani dijaspore”

U Novom Pazaru u toku je manifestacija “Dani dijaspore” u okviru koje svake večeri građani ali i turisti mogu da uživaju u raznovrsnoj muzici na gradskom šetalištu. Manifestacija “Dani dijaspore” otvorena je nastupom članova folklornog ansambla Arapske Republike Egipat, zatim hora “Zahumlje” i muzikom koja je aktuelizirana putem omladinske radne akcije “Ribariće 2019”

U okviru brojnih muzičkih večeri natupili su i muzičari Rečko i Ljuca, zatim vokalno instrumentalni sastav “Derman”,  a u petak veče su na sceni kod Pečurke bili članovi ansambla Isa-beg.  Ideja je da ova manofestacija uljepša boravak ljudima koji rade i žive u inostranstvu, a koji sa svojim porodicama tokom ljeta borave u Novom Pazaru. Kako kažu organizatori posebno je važno privući mlađu generaciju različitim sadržajima kako bi se očuvala veza sa Sandžakom.

U okviru muzičkih večeri nastupili su i mlađi izvođači. Za okupljene na gradskom šetalištu nastupili su Vahid Hoćanin i Lelja Torbić, a zvezda večeri bio je Haris Skrep. Dani dijaspore održavaju se četiri godine unazad uz podršku Grada Novog Pazara, a cilj je da repertoar svake večeri bude raznovrstan, odnosno da svako od posjetilaca na gradskom šetalištu tokom trajanja manifestacije nađe nešto za sebe. Šestog avgusta nastupa Snežana Vušović, a sedmog će se održati Internacionalni festival folklora.

Podeli