DruštvoVesti

Građevinska sezona u punom jeku

Prilazni putevi prema osnovnoj školi Avdo Međedović biće asfaltirani pre početka školske godine. Pripremni radovi u Selakovcu počeli su danas. Uporedo se radi na još mnogo lokacija u gradu. JKP “Vodovod i kanalaizacija”, angažovano je na mnogim gradilištima, gde se radi zamena kišne, fekalne i vodovodne mreže.

Novopazarski putari, počeli su da za asfalt pripremaju dve ulice u Selakovcu, koje vode prema OŠ “Avdo Međedović”, kako bi sve bilo spremno za đake do 1.septembra.
Uporedo se radi i desna strana reke Raške u Ulici Dimitrija Tucovića, u narodu poznatija kao Carska ćuprija, gde je planirano da se ovaj deo grada potpuno uredi, asfaltira, osvetli i ozeleni.
Nastavljeno je da se radi i u Ulici Ive Andrića, gde su prethodno završene dve faze radova.

Kako je ranije najavljeno, radi se ravnomerno, kako u centru grada, okolnim naseljima, tako i na seoskom području.

Žitni trg u centru Novog Pazara će zasijati u punom sjaju do kraja leta.

Ovaj prostor već dobija drugačiji izgled, a radi se I na ozelenjavanju, koji će ovom delu grada dati još lepšu sliku.Granitna ploča koja se ovde postavlja veličinom, ali i oblikom će podsećati na staru kaldrmu.

Što se tiče rekonstrukcije Žitnog trga ukupna sredstva koja su izdvojena su 13 miliona dinara od strane grada Novog Pazara.

Intezivno se radi na proširenju i uređenju trga Hatidža Mehemdović kod zgrade Kulturnog centra.

Prema oceni mnogih ovo je najintezivnija građevinska sezona ikada, koja podrazumeva realizaciju mnogih infrastrukturnih projekata. Osim što se afaltiraju ulice u brojnim naseljima, značajna sredstva ulažu se u sportstku infrasturu i igrališta za decu, kako bi kvalitet života građana bio na što većem nivou.

Na Rekreacionom centru u Novom Pazaru intenzivno se sprovode radovi na pripremi terena za različite sportsko-rekreativne sadržaje, ali se takođe radi i na obogaćivanju sportske ponude na Šutenovačkom stadionu.Cilj je da svi delovi grada imaju bar po jedan teren namenjen za odmor i rekeraciju građana. Juče je počelo i instaliranje igrališta za decu pored sportskih terena u naselju Šutenovac.

Ove nedelje za asfalt će početi da se priprema I Ulica Gornji Aleksinac.

Podeli