DruštvoVesti

GORI NESANITARNA DEPONIJA STANjEVINE: Dim se oseća u centru Prijepolja

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića uzrok požara se još uvek ne zna, a vatrogasci se bore da ga lokalizuju

Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijeoplje gori od noćas, snažan dim i neprijatan miris prekrio je deo naselja Zalug, a smrad se oseća gotovo i u centru grada.

Požar je buknuo sinoć oko 23 časa, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar – kazao je za prijepoljski portal “PP Media” Memišahović.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara, Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti potrebno je da se deponija prespe tamponom – istakao je Kovačević.

Trenutno najjača vatra na središnjem delu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra. Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.

 

 

Izvor: Večernjr novosti

Foto A. Rovčanin

Podeli