Društvo

Intenzivni radovi na unapređenju sportske infrastrukture

Na Rekreacionom centru u Novom Pazaru intenzivno se sprovode radovi na pripremi terena za različite sportsko-rekreativne sadržaje, ali se takođe radi i na obogaćivanju sportske ponude na Šutenovačkom stadionu. Kako je najavio direktor Sportsko-sajamske ustanove “Pendik”, Enes Pljakić cilj je da svi dijelovi grada imaju bar po jedan teren namijenjen za odmor i rekeraciju građana.

Angažoavne ekipe kopale su kanale za postavljanje elektro instalacija, nakon čega će biti postavljeno osvjetljenje, odnosno reflektori za novi fudbalski teren, što će omogućiti sportistima i rekreativcima da koristite ove terene i kasnim večernjim časovima.

Direktor Sportsko–sajamske ustanove Pendik, Enes Plajkić, kaže da čak i trava za novi fudbalski teren biti kvalitetna. ” U ponedjeljak eventualno utorak počeće postavljanje veštačke trave koja zadovoljava FIFA standarde. Biće to ubedljivo najbolji teren u strogom centru grada.

Tu su i tereni za odbojku na pijesku, na vještačkoj travi ali su završeni i košarkaški tereni “, rekao je Pljakić. Nakon uređenja terena, kako je najavljeno, biće sprovedeni i finišerski radovi na zelenim površinama na kompletnom centru zbog čega će ugođaj biti potpun za sve posetioce rekreacionog centra.

Grad Novi Pazar radi na unapređenju sportske infrastrukture na različitim lokacijama. Jedna od njih je i Šutenovački stadion gdje se postavljau koševi i formiraju novi tereni.

” I tamo ćemo poboljšati uslove za sport. U toku je je za mještane Šutenovca izgradnja multifunkcionalnog terena, a za par dana će biti instalirano i dječje igralište neposredno uz košarkaške terene.

Radi se i napostavljanju profesionalnih košarkaških konstrukcija”, rekao je Pljakić. Prema ocjeni mnogih ovo je naintenzivnija građevinska sezona ikada, koja podrazumeva više građevinskih sfera. Osim što se afaltiraju ulice u brojnim naseljima, značajna sredstva ulažu se u sportstku infrastrukturu i igrališta za djecu, kako bi kvalitet života građana bio na većem nivou.

Podeli