DruštvoVesti

Uređenje Carske ćuprije važno za ceo grad

U toku je realizacija projekta, vredan 51 milion dinara, koji će carskoj ćupriji potpuno promeniti izgled. Radove u Ulici Dimitrija Tucovića obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, koji je istakao važnost uređenja tog dela grada za rasterećenje saobraćaja.

Planirano je da ovaj deo grada bude sređen, osvetljen, ali će biti postavljen i drvored. Svi projektom predviđeni radovi potpuno će promeniti sliku Carske ćuprije. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je sa saradnicima obišao ovaj deo grada, gde se intezivno izvode radovi na iskopu, a očekuje se da će biti završeni do kraja građeviske sezone.

“Izgradnja Ulice Dimitrija Tucovića ima veliki značaj. Sredstva za izvođenje ovih radovi 50% odvojio je grad, a drugu polovinu obezbedilo je Ministarstvo privrede. Ukupna vrednost je 51 milion dinara. U planu je kompletna zamena vodovodne, kišne i kanalizacione mreže, gde će se asfaltirati ullica, uraditi osvetljenje I biće od velikog značaja za rasterećenje saobraćaja”, rekao je Biševac prilikom obilaska gradilišta.

Posao izgradnje saobraćajnice Dimitrija Tucovića poveren je preduzeću Novi Pazar put, a radovi teku planiranom dinamikom.
Svi ovi radovi promeniće izgled tog dela grada koji je ružna slika i pretvoriti ga, za nešto više od dva meseca, u sasvim drugačiji .

Podeli