Kultura

Marija Šerifović oduševila novopazarsku publiku, 35 000 posjetilaca

Ovacijama i aplauzom brojna publika na gradskom šetalištu u Novom Pazaru pozdravila je popularnu pjevačicu zabavne muzike, Mariju Šerifović, koja je otvorila prvo veče ovogodišnjeg Festivala “Stari grad”, manifestacije a koja traje dva dana. Građani Novog Pazara, ali i brojni gosti ispunili su čitavo gradsko šetalište, a procenjuje se da je na koncertu 35 000 posjetilaca.

Na repertoaru su prepoznatljive pjesme popularne pjevačice, nekadašnje pobjednice takmičenja “Pjesma evrovizije 2007“ u Finskoj.

Nastup je počeo izvođenjem hit-singla “Pametna i luda”, brojnim popularnim singlovima, među kojima je neizostavna numera “Molitva”, ali su izvedeni i hitovi domaćih autora.

Sudeći po euforiji i interesovanju riječ je o jednom od najposjećenijih koncerata organizovanih u okviru ovog festivala, koji se tradicionalno održava petanest godina unazad.

U sklopu ovogodišnjeg Festivala “Stari grad“ označene su četiri šoping zone sa radnjama koje učestvuju u manifestcaiji  i koje za ovu priliku snizile cijene robe za sve posjetioce tokom trajanja festivala.

Podeli