DruštvoVesti

Dani polja u selu Polokce

Poljoprivredna savetodavna stručna služba i ove godine organizovala je Dane polja kukuruza. Ogled žitarica ove godine postavljen u selu Polokce, pokazao je poljoprivrednicima, koje sorte daju najveće prinose u ovdašnjim uslovima.

Na oglednom polju u selu Polokce zastupljene su tri semenske kuće sa 21 sortom. Na imanju Rastka Petrovića ispitani su hibridi pšenice, ječma, raža, a ispitani su i četikale i ovas. Ogled Poljoprivredne savetodavne stručne službe ispunio je svoj cilj, tako da ratari znaju koje sorte donose najviše prinosa.

O karakteristikama 21 vrste žitarica govorili stručnjaci eminentnih sortnih kuća iz Srbije. Predstavnici semenskih kuća , koje su bile zastupljene na ovom polju kažu da sa poljoprivrednicima ovog kraja rado sarađuju.

Domaćin ovogodišnjeg oglednog polja Rastko Petrović, kaže da su ovakvi projekti veoma važni za uspešnije poslovanje poljoprivrednika.

Predstavnici Poljoprivredne savetodavne stručne službe u okviru svojih redovnih aktivnosti svake godine postavljaju ogledno gazdinstvo. Cilj je da se poljoprivrednicima pomogne da posluju što uspešnije na svom imanju.

Podeli