Politika

Ramuš Haradinaj podneo NEOPOZIVU OSTAVKU

Ramuš Haradinaj podneo je danas neopozivu ostavku na mestu predsednika Vlade Kosova, nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Haradinaj je na kraju sednice Vlade Kosova saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, javlja Koha.net.

On je na kraju sastanka Vlade pročitao pismo ostavke, ali je poručio da će takse koje je njegova Vlada uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi do daljeg.

Vraćam mandat narodu, a vas prvo informišem o tome. Vlada će nastaviti da obavlja svoje funkcije tako da se ne stvara vakuum, zvanično će obaveštavati sve relevantne institucije i uvek će biti verna domovini. Ostavka je neopoziva – rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade.

Haradinaj je naglasio da odgovornost sada prelazi na predsednika Hašima Tačija koji ima zadatak da započne konsultacije kako bi se odredio datum održavanja novih izbora.

– Ponovo ću tražiti poverenje naroda. Nisam optužen, već saslušan. Odgovoran sam za svoje izbore. Kandidovaću se ponovo sa svojom strankom, ali, ne mogu da nastavim da vodim Vladu jer bi to naštetilo Kosovu. Nisam izabrao ovo i ne smatram da zaslužujem da radim ovo Kosovu i zato neću – naveo je Haradinaj.

Podeli