DruštvoVesti

Ljajić: Opredeljeno prvih 20 milona za Novopazarsku plažu

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas akcijaše u naselju ”Laki i Bane”. Nakon zajedničkog ručka, Ljajić se obratio brigadirima, zahvalivši  im za doprinos uspešnosti ”Omladinske radne akcije Ribariće 2019”. Novopazarcima je obećao da će naredne godine dobiti Novopazarsku plažu, te rekao da je juče raspisan tender za prvih 20 miliona dinara.

”Ovo je oživljavanje ideje, zahvaljajući kojoj je izgrađeno pola jugoslovenske infrastrukture – ocenio je potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić nakon zajedničkog ručka sa akcijašima. ”Nije nam ideja da se vratimo u to vreme – dodao je – ali ove radne akcije su jedna od stvari koje su bile itekako pozitivne u smislu vraćanja ideje zajedništva, upoznavanja ljudi, razbijanja predrasuda i podsticanja tolerancije. Akcija u Novom Pazaru je – naglasio je Ljajić – pokušaj afirmacije takvih vrednosti.”

Ljajić je najavio da će odmah nakon akcije u Novom Pazaru biti raspisan tender za prve radove na izgradnji Pazarske plaže.

”Ministarstvo je juče opredelilo prvih 20 miliona dinara za početak prvih zemljanih radova na izgradnji Pazarske plaže. Videćemo koliko će ove godine uspeti da se stigne da se uradi. Naredne godine nastavljamo. Verujem da ćemo sa prvim prolećnim danima 2020.godine nastaviti sa radovima da bi narednih godina Novopazarci, ali i svi ostali, mogli da je koriste. To je nešto što je Pazaru potrebno. Ovaj grad se širi, razvija. Moramo stalno da ulažemo, investiramo i nudimo ljudima nešto što će poboljšati kvalitet njihovog života”, zaključio je Ljajić.

S.Lj.

Podeli