Sport

Biševac: Bibić u svetskom vrhu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je bronzana medalja atletičara Elzana Bibića na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Jevleu posledica dugogodišnjeg kvalitetnog rada i najavio dalju podršku pazarskom atletskom kolektivu.

“Raduju nas Bibićevi uspesi, on je primer za sve mlade koji žele da se bave sportom. Naši atletičari, koje predvode trener Rifat Zilkić i selektor reprezentacije Srbije Edin Zuković, svojim rezultatima su zaslužili jedan od najlepših stadiona na Balkanu, a uprava tog kluba na čelu s predsednikom Nusretom Ćorićem predstavlja skladnu celinu”, rekao je Biševac.

On je na prijemu u čast predstavnika Atletskog kluba Novi Pazar ocenio da je Bibić jedan od najboljih mladih atletičara na svetu i da će osvojiti još mnogo medalja, kao i da je ovdašnji klub među najuspešnijim u regionu.

Dvadesetogodišnji Elzan Bibić je na kontinentalnom prvenstvu za atletičare mlađe od 23 godine u švedskom Jevleu osvojio bronzanu medalju u disciplini 1.500 metara, što je njegovo peto evropsko odličje.

“Veliku podršku imamo od grada i gradonačelnika. Trudiću se da opravdam poverenje, nadam se da ću uspeti u tim namerama i na predstojećim takmičenjima”, naveo je Bibić.

Ako se računaju evropska i svetska prvenstva, Rifat Zilkić je upisao 25 medalju, a osim sa Bibićem, osvajao ih je sa Amelom Terzić, Azrom Eminović, Teodorom Simović i Almirom Kući.

“Još jedan u nizu Bibićevih uspeha. Medalja je sjajnija zbog discipline u kojoj je osvojena. Mislim da ovo nije kraj i da će ove godine biti još prijema”, kazao je Zilkić.

Bibića, ali i ostale vedete domaće atletike, Novopazarci će gledati tokom dvodnevnog finala Kupa Srbije, koje počinje sutra u 18.30 na Atletskom stadionu.

M. Minić

Podeli