DruštvoVesti

Akcijaši čistili na Dohoviću i Rekreacionom centru

 Brigade iz Lopara i Kumanova danas su radni zadatak obavljale na Dohoviću kod škole i vrtića. Posao je kažu, obavljen bez mnogo muke, uz pesmu, smeh, ali i žal ,zbog skorog rastanka. Istovremeno, terene na Rekreacionom centru uređivale su ekipe iz Novog Pazara i SORAS iz Beograda. Gradonačelnik Nihat Biševac obišao je i njih.

Cveće Miljković iz Rume je član brigade iz Kumanova kaže da je rad lakši kad imaš volju, veliko srce, kada je ekipa dobra i složna kao što je njegova. ”Ja sam kroz razne akcije obišao skoro celu bivšu Jugoslaviju i mogu reći da je nakon toliko godina ova obnovljena Radna akcija u Novom Pazaru prava i da me podseća na one nekadašnje”, kazao je Miljković koji je ujedno i ambassador prijateljstva u brigadi iz Kumanova.

Džemaludin Begović ispred Kancelarije za mlade kaže da je zadovoljan organizacijom akcije, da je ovih pet dana proteklo u najboljem redu i da se nada će naredne godine biti veći broj akcijaša iz još mnogo gradova i država bivše Jugoslavije.

Brigadiri ekipe SORAS iz Beograda i Novog Pazara radili su na čišćenju staza na Rekreacionom centru. Dženana Bejdoni ispred akcijaša brigade iz Novog Pazara kaže da će akcija ORA “Ribariće” 2019. ostati upamćena po nezaboravnom druženju i sklopljenim prijateljstvima među akcijašima.

Milica Paunović iz Valjeva član je brigade SORAS iz Beograda i rekla nam je da je ovih pet dana radne akcije proteklo u dobrom druženju tako da im nije bilo teško da rade i da je svima žao što u nedelju napuštaju Novi Pazar.

Ono što je posebno važno, a što organizatori akcije ističu, jeste da se za ovih pet dana nije desilo ništa loše, da se niko nije povredio, da su svi akcijaši dobro i da se nadaju da  će tako biti do nedelje kada se ovogodišnja Radna akcija ORA “Ribariće 2019” i završava.

B.V.

Podeli