Categories: Sport

Evropska medalja Bibića najbolja pozivnica za finale Kupa Srbije u Novom Pazaru

Novopazarski atletičar Elzan Bibić rekao je danas da je zadovoljan nastupom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Jevleu, gde je u trci na 1.500 metara osvojio bronzanu medalju, dok je u disciplini 5.000 metara zauzeo osmo mesto.

“Krenuo sam put Švedske s još većim ambicijama, ali jedna medalja i osmo mesto predstavljaju veliki uspeh, posebno u situaciji kada je razmak između nastupa u finalima na 1.500 i 5.000 metara bio tek nešto duži od sat i po”, rekao je Bibić na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Iako je šampionat u Jevleu bio glavno takmičenje za Bibića u 2019. godini, trener Rifat Zilkić naveo je da mladog srednjeprugaša i u nastavku sezone očekuju međunarodna iskušenja.

“Pokušaćemo da ugovorimo nastup na nekom od mitinga, da bi Bibić pokušao da ispuni normu za Svetsko prvenstvo u Dohi i Olimpijske igre u Tokiju. Njega i Teodoru Simović 10. i 11. avgusta očekuje i Kup Evrope u Skoplju”, najavio je Zilkić.

Bibić će predstojećeg vikenda nastupiti na dvodnevnom finalu Kupa Srbije, čiji je domaćin Novi Pazar.

“Pokušaću da popravim neke lične rekorde. Verujem da ću uspeti u tim nastojanjima, posebno jer trčim pred mojom publikom”, kazao je dvadesetogodišnji atletičar.

Reprezentacije Srbije u Jevleu, gde se osim Bibića bronzom okitila i skakačica udalj Milica Gardašević, predvodio je selektor državnog tima Edin Zuković.

On je najavio da će se u Novom Pazaru 20. i 21. takmičiti svi kandidati za reprezentaciju Srbije, osim lakše povređenih Ivane Španović, Milice Gardašević i Alekse Kijanovića.

“U kugli se očekuje duel Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića, u dalju će norme za velika takmičenja juriti Strahinja Jovančević i Lazar Anić. Tu su i Milana Tirnanić, Maja Ćirić i Tamara Salaški, sjajne na kraćim deonicama, Marko Perić u bacanju diska i mnogi drugi. Naravno, magnet za domaću publiku su Teodora Simović i Elzan Bibić”, rekao je Zuković.

“To je izborno takmičenje za sastav reprezentacije na Kupu Evrope, pa pozivam atletsku publiku iz Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina i ostalih gradova da dođu i vide najbolje domaće atletičare”, dodao je on.

Otvaranje finala Kupa Srbije na Atletskom stadionu u Novom Pazaru zakazano je za subotu od 18.15.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

10 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

23 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

23 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

23 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago