DruštvoVesti

Vrijednom donacijom Ministarstva zdravlja Opšta bolnica postaje regionalni laparoskopski centar

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije doniralo je novopazarskoj Opštoj bolnici najsavremeneiji 4K laparoskopski aparat, čime se ta zdravstvena ustanova svrstala u red regionalnih laparoskopskih centara.

Donacija Ministarstva zdravlja koja je obradovala rukovodstvo Opšte bolnice jedna je od najvrednijih i najznačajnih donacija u poslednje vrijeme, a bilo ih je mnogo. 4K laparoskopski stub koji je dobila Opšta bolnica pripada vrhu i najsavremenijoj svjetskoj tehnologiji.

Za direktora Opšte bolnice dr Meha Mahmutovića od neizmjerne je važnosti, paralelno sa nabavkom aparature, i kontinuirana edukacija i sticanje novih vještina novopazarskih ljekara. Za te namjene Mahmutović za svoj tim obezbjeđuje i dovodi najpriznatije svjetske stručnjake i edukatore iz svijeta medicine.

Ovaj 4K aparat zbog uvećanog prikaza operativnog polja i zbog primjene najsavremenijih instrumenata, omogućiće da se nakon laparoskopske intervencije pacijent  lakše i brže oporavi.

Laparoskopska hirurgija koja se primjenjuje u ovdašnjoj bolnici omogućava adekvatno hirurško liječenje organa kroz više malih rezova, 4K aparat koji je od danas u vlasništvu bolnice omogućava najbolju vidljivost u trbušnoj duplji i maloj karlici.

A. Ni.

Podeli