Zvanično otvorena ORA Ribariće 2019.

Prvi radni dan za brigadire Omladinske radne akcije Ribariće 2019. uspešno je završen. Tim povodom u naselju ”Laki i Bane” u OŠ Stefan Nemanja sinoć je organizovan koktel, za koji je poslastičarnica Hani obezbedila prve ORA torte, a potom je, na gradskom šetalištu, uz himnu ”Hej Sloveni” i zvanično otvorena ORA Ribariće 2019. U Novom Pazaru.

Nakon prvog uspešnog radnog dana, u naselju ”Laki i Bane” omladinci i veterani Omladinske radne akcije Ribariće 2019. sumirali su utiske o gradu domaćinu, uz koktel i prve ORA torte. Atmosfera akcijaška, pesma, igra, druženje…

A onda, pre zvaničnog otvaranja organizovan je defile kroz grad.

Podnoseći raport na komandanti brigada iz različitih krajeva bivše Jugoslavije izrazili su spremnost za akciju ”Ribariće 2019”. Zakletvu omladinskih radnih akcija pročitala je veteranka Ljiljana Kostić. Predstavnik Udruženja učesnika ORA Beograd dr Miroslav Paunović, nakon pozdravnog govora na otvaranju, uručio je posebnu zahvalnicu gradonačelniku Grada domaćina, Nihatu Biševcu.

Gradonačelnik Biševac je zahvalio i učesnicima poželeo dobrodošlicu u Novi Pazar. On je podsetio da je radnim akcijama izgrađena bivša Jugoslavija, da se na taj način širio duh zajedništva, doprinosilo širenju prijateljtva među republikama i podsetio da i Novi Pazar ima akcijašku tradiciju.

S.Lj.

Podeli