OEBS: Otvoren konkurs za program stručne prakse

Misija OEBS-a u Srbiji uz finansijsku podršku stalne delegacije SAD-a pri OEBS-u realizuje program stručne prakse. Program je namenjen državljanima, odnosno državljankama Republike Srbije, rođenim 1992. godine i kasnije, sa prebivalištem u Novom Pazaru, Raški, Sjenici ili Tutinu, a koji su diplomirali u poslednje dve godine na nekom od fakulteta društvenih nauka u Novom Pazaru. Za sve zainteresovane konkurs je otvoren do 5.avgusta.

Program stručne prakse, koji realizuje Misija OEBSa u Srbiji, namenjen je državljanima, odnosno državljankama Republike Srbije, rođenim 1992. godine i kasnije, sa prebivalištem u Novom Pazaru, Raški, Sjenici ili Tutinu,  koji su diplomirali u poslednje dve godine na nekom od fakulteta društvenih nauka u Novom Pazaru, a  koji su zainteresovani da saznaju više o tome kako funkcioniše državna uprava, institucije, i koji žele da unaprede svoja znanja stažiranjem u nekoj od državnih institucija.

Za to vreme Misija OEBS polaznicima obezbeđuje mesto za stažiranje u nekoj od institucija Republike Srbije, mesečnu stipendiju za životne troškove u Beogradu, u visini od oko 400 EUR u dinarskoj protiv vrednosti i Mogućnost prisustvovanja događajima i aktivnostima u Beogradu koje podržava Misija OEBS-a.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti sve do 5. avgusta do kada je otvoren konkurs. Znanje engleskog jezika je poželjno, ali ne i obavezno.

Podeli