Kultura

Sutra godišnja izložba NULUS-a

Novopazarska likovna publika imaće priliku da pogleda godišnju izložbu Novopazarskog udruženja likovnih umetnika Sopoćani, koja će biti otvorena sutra u galeriji Multimedijalnog centra sa početkom od 19 i 30. Iz ovog udruženja, koje je pokrenulo likovnu scenu u Novom Pazaru, pozivaju sve zainteresovane da dođu na otvaranje izložbe i zajedno proslave značajan jubilej, 45 godina rada i postojanja NULUS-a.

”Novopazarsko udruženje likovnih umetnika Sopćani, pokrenulo je likovnu scenu u Novom Pazaru, a kasnije i koloniju ”Sopoćanska viđenja”. Ove godine obeležava značajan jubilej, 45 godina rada”, rekao je član NULUS-a, poznati karikaturista Muhamed Max Đerlek. On je kazao da će šesnaest umetnika izložiti svoja dela i pozvao ljubitelje likovne umetnosti i sve Novopazarce da sutra dođu u galeriju Multimedijalnog centra i zajedno sa članovima udruženja, umetnicima i organizatorima proslave važan jubilej.

Ono što je novina, naglasio je Đerlek, jeste da će od ove godine novopazarski Kulturni centar finansirati katalog, pozivnice i plakate za udruženje koje je neprofitna organizacija.

S.Lj.

Podeli