U Danima Srebrenice izložba kaligrafskih radova u BNV-u

U Danima Srebrenice otvorena je izložba kaligrafskih radova Selme Mekić u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Izložba nosi naziv ”Hajat” u znak sećanja na srebreničke šehide koji i dalje žive.

Izložba kaligrafskih radova Selme Mekić u Bošnjačkom nacionalnom vijeću je njena osma izložba, što u zemlji što u inostranstvu. Povod ove izložbe koja svedoći životu i ujedno podseća na tragično stradale žrtve, za autorku predstavlja posebnu čast, ali i odgovornost.

”Sam naziv izložbe je Hajat, što znači život. Zapravo, žrtve su šehidi koji nisu umrli. Velika mi je čast i odgovornost da ukažem počast žrtvama kroz svoje kaligrafske radove”, izjavila je autorka izložbe, Selma Mekić.

Izložbu je otvorio potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Fuad Baćićanin. On je reako da bi ovo trebalo da bude radostan trenutak, jer je u pitanju umetnost lepog pisanja, ali s obzirom da je izložba posvećena srebreničkim žrtvama, ujedno je i podsetnik na genocid nad Bošnjacima pre 24 godine.

Arapskom kaligrafijom Selma Mekić se bavi od srednjoškolskih dana. Poslednje četiri godine, njena nela dobijaju prepoznatljiv stil. Ljubitelji kaligrafije izložbu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću mogu pogledati i narednih nekoliko dana.

S.Lj.

Podeli