Egipatski folklor pred novopazarskom publikom

Zahvaljujući dobroj saradnji između Grada Novog Pazara i Ambasade Egipta u Srbiji, i novopazarska publika će imapti priliku da se upozna sa egipatskom kulturom u svom gradu. Čuvena egipatska folklorna trupa ”Reda”, nastupaće u ponedeljak na letnjoj sceni novopazarskog Kulturnog centra sa početkom od 20 časova.

”Reda” je egipatska folklorna trupa, kroz čiju izvedbu će u ponedeljak i novopazarska publika, prvi put u svom gradu, imati priliku da se upozna sa nekim od tradicionalnih plesova, jedne od prvih civilizacija čovečanstva.

”Mi ćemo u ponedeljak, 8. jula imati priliku da vidimo jedno stvarno nesvakidašnje kulturno izdanje čuvenog egipatskog folklora ”Reda”, koji će se premijeno predstaviti Srbiji, a i publici u našem gradu. Ta će predstava biti produkt saradnje Ambasade Egipta i Grada Novog Pazara u realizaciji Kulturnog centra, gde ćemo mi kroz jedno sjajno koncertno veče imati priliku da se uverimo u raznovrsnost i šarolikost tradicionalnih plesova iz Egipta, ali i kroz nošnju, koja će se menjati kroz svaku tačku, uverimo u bogato kulturno nasleđe Egipta”, rekao je urednik muzičkog programa Kulturnog centra Novi Pazar, Aladin Imamović.

Podsećamo, koncert je zakazan u ponedeljak od 20 časova na letnjoj sceni novopazarskog Kulturnog centra. Za kulturne poslenike to je retka prilika da se u svom gradu upoznaju sa tradicijom drevnog Egipta – prilika koja se, moglo bi se reći, ne popušta.

S.Lj.

Podeli