SportVesti

Novopazarac Haris Trtovac predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu u bilijaru u Holandiji

Novopazarac Haris Trtovac (17) trenutno najbolji junior države u bilijaru predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu koje počinje u Holandiji 21.jula. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati i Bojana Šarac (17) iz Sremske Mitrovice,  i najmlađi član trinaestogodišnji Užičanin Lazar Kostić. U Novom Pazaru je boravila delegacija Bilijar asocijacije Srbije ističući da je Novi Pazar jedan od najrazvijenijih bilijar centara u Srbiji.

Prema rečima Pavla Klanščeka, predsednika Bilijar Asocijacije Srbije Srbija će prvi put na predstojećem Evropskom prvenstvu imati reprezentaciju koja će se takmičiti ekipno.

” Srećan sam što ovo troje odličnih igrača idu na EP. Nadam se dobrom rezultatu jer su deca sjajno vaspitana, dobra i nema sumnje da će uz dobar rad doći i do dobrih rezultata. Vaš haris je sjajno dete i videćete šta će od njega postati za koju godinu. Imaćete legendu bilijara” – rekao je Klanšček.

Trener juniora Srbije je proslavljeni reprezentativac i  prvak države u seniorskoj konkurenciji Andrej Klasović koj smatra da je bilo neophodno nešto više vremena za pripreme ali da se nada dobrim rezultatima u Holandiji jer su “deca sjajna”.

“Svo troje su dobri, a na pripremama smo pokušali da izmenimo neke od loših stvari i da radimo na njima. Sjajni su i ja očekujem dve medalje, dok predsednik očekuje četiri” – rekao je Klasović.

Bojani Šarac je ovo drugo, a Harisu i Lazaru prvo evropsko takmičenje, koje će im pre svega, biti jedno veliko iskustvo i baza za  dalja takmičenja.

K. Radović

Podeli