DruštvoVesti

Autosedišta za najmlađe Pribojce

Priboj – Opština Priboj kroz Savet za bezbednost saobraćaja, organizovala je treću po redu podelu autosedišta za decu, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine.

Do sada je podeljeno ukupno 120 zaštitnik autosistema za decu u vozilu, od čega je Opština finansirala podelu 100, a Agencija za bezbednost saobraćaja 20. Treću podelu od 80 autosedišta finansirala je u potpunosti Opština Priboj.

Svi roditelji koji su se javili po trećem javnom pozivu, a ispunjavali su većinu opštih uslova, prošli su teorijsku obuku, kao i praktičnu obuku o postavljanju autosedišta u vozilu. Predavanje i edukaciju održale su Marijana Jovanović i Marina Spasić iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja. One su konstatovale da je Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, jedan od retkih u Srbiji koji vrši nabavku zaštitinih sistema za decu u ovim količinama i koji ulaže u edukaciju učesnika u saobraćaju.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i član Opštinskog veća zadužen za ovaj resor, Drago Drobnjaković, rekao je da je svaki spašen dečji život nešto što nema cenu i da cilj Saveta jeste da i u tome pomogne preventivno roditeljima.

Opština Priboj kroz rad Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj planira i u budućnosti podelu autosedišta za decu, kao i preventivne i edukativne aktivnosti, kako za decu i roditelje, tako i za druge učesnike u saobraćaju.

RINA

Podeli