DruštvoVesti

OTVORENA RUKA: Humanost na delu

 U nedavnom požaru koji je zahvatio zgradu Bor bilo je i ljudskih žrtava a  štetu je pretrpelo više stanova među kojima je jedan potpuno izgoreo. Da se ovaj stan renovira i potpuno opremi pomogao je veliki broj humanih ljudi, lokalna samouprava i Humanitarna organizacija Orvorena ruka.

Ovaj požar još uvek svi stanari pamte. Oni koji su pretrpeli manju štetu vratili su se u svoje stanove a Senko Mujković koji je ostao bez dva člana porodice, tek sada će moći da se vrati jer je renoviran.

“Mi ne možemo da ovoj porodici vratimo nastradale ali smo se potrudili da obezbedimo normalne uslove za život a to smo uspeli uz pomoć dobrih i humanih ljudi. Kupili smo sve nove i kvalitetne stvari, kuhinju, kućne aparate, ležajeve, tepihe a napravili smo i kupatilo koje u ovom stanu nije ni postojalo”, kazao je Edin Kolašinac iz Humanitarne organizacije “Otvorena ruka”.

Jedan od humanih ljudi, Novopazarac Šemso Omerović koji živi u inostranstvu, sa nekoliko svojih prijatelja pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstva kako bi kupili ono što je potrebno porodici Mujković. “Mi smo bili zatečeni ovim strašnim požarom. Posebno nas je potreslo to kada smo čuli da je bilo i ljudskih žrtava. Sve što je bilo do mojih prijatelja i mene, u granicama naših mogućnosti, doprineli smo da pomognemo i da Bog da da se ovo više ne ponovi”, kazao je Omerović.

Svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti i ukoliko žele da na bilo koji način, da li u garderobi, namirnicama, obući, pomognu ovoj porodici , mogu se javiti organizaciji Otvorena ruka .

 

B.V.

Podeli