Sport

Polumaraton u Novom Pazaru 8. septembra

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da će grad kroz prvi polumaraton, koji će biti održan 8. septembra, imati odličnu priliku da promoviše atletiku, sport, zdrav način života i svoje znamenitosti.

“Imamo najbolji klub, najbolju polumaratonku u državi Teodoru Simović i veliki broj rekreativaca koji trče širom regiona, pa su se stvorili svi uslovi da dobijemo polumaraton”, rekao je Biševac na sednici Organizacionog odbora predstojećeg polumaratona.

“Biće mi drago da budem među učesnicima trke zadovoljstva, ipak je to naš prvi polumaraton. Pozvao bih sugrađane da učestvuju, pošto imaju dovoljno vremena da se pripreme. Cilj je pošaljemo što lepšu sliku u svet”, dodao je on.

Sportski direktor pazarskog atletskog kluba i selektor državnog tima Edin Zuković izrazio je očekivanje da će Novi Pazar, posle 20 Ramazanskih trka i Balkanskog prvenstva za seniore, još jednom biti odličan organizator vrhunske manifestacije.

“Naš klub će se maksimalno potruditi kao tehnički organizator. Probaćemo da dovedemo najkvalitetnije takmičare. Sudeći prema konfiguraciji staze, biće to brza trka i prilika da se ispuni kriterijum za Evropsko prvenstvo u Parizu naredne godine”, naveo je Zuković.

Teodora Simović redovno učestvuje na polumaratonima i trkama na 10 kilometara širom regiona, a prošlog vikenda u Brčkom postala je i prvakinja Balkana u trčanju na putu.

“Bila sam na mnogim trkama, ali do sada nisam imala zadovoljstvo da trčim polumaraton u svom gradu. To je izuzetna čast”, kazala je Simović.

M. Minić

Podeli