Grad Novi Pazar vodi računa o najmlađima: PU “Mladost” uručeno vozilo za dostavu hrane

Grad Novi Pazar kupio je za potrebe Predškolske ustanove „Mladost“ specijalizovano vozilo za dostavu hrane mališanima od centralnog do ostalih objekata te ustanove. Uručujući ključeve vozila gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je kako je Grad od 2016. godine duplirao izdvajanja i ulaganja u PU „Mladost“, te najavio izgradnju novih obdaništa i dalja ulaganja od kojih će najviše benefita imati najmlađi stanovnici ovog grada.

Iz budžeta Novog Pazara umjesto za neke druge namjene, novac je izdvojen i utrošen za kupovinu specijalizovanog vozilo kojim će se hrana dostavljati najmlađima u svim vrtićima i tako će se sačuvati sva njena svježina i kvalitet.

Grad Novi Pazar od 2016. godine, prepoznajući značaj stvaranja uslova za normalan razvoj i rast naših najmlađih i najmilijih sugrađana uložio je sredstva u te namjene duplo veća u odnosu na raniji period, kazao je Biševac za Radio televiziju Novi Pazar.

Gradonačelnik Biševac saopštio je i kako je sa TIKOM potpisan ugovor za izgradnju nove zgrade PU „Mladost“ kod Rekreacionog entra.

Pravu vrijednost donacije prepoznali su oni koji su svakodnevno direktno uključeni u ishranu najmlađih u PU „Mladost“.

Vrijednu donaciju posredstvom Grada PU „Mladost“ dobila je i od Ministarstva bez portfelja Vlade Republike Srbije.

A. Ni.

 

Podeli