Društvo

Ljajić sa Kasapoluom o realizaciji projekata u Novom Pazaru

Ministar Trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa ministrom omladine i sporta Mehmetom Kasapoluom, sa kojim je razgovarano o realizaciji projekata dogovorenih prilikom posete Kasapolua Novom Pazaru u maju mesecu.

Turski ministar je još jednom potvrdio da će njegovo ministarstvo finansijski podržati rekonstrukciju i izgradnju fudbalskog stadiona za mlađe selekcije na rekreacionom centru u Novom Pazaru, a radovi na tom stadionu bi trebali da budu završeni do 14 jula. Takođe, dogovoreno je, da učenici i studenti iz Sandžaka učestvuju na letnjim omladinsko-sportskim kampovima koji se održavaju širom Turske.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji sportskih klubova iz Sandžaka I odgovarajućih institucija u Turskoj sa ciljem unapređenja rada sa mlađim selekcijama u svim sportovima. U tom cilju, tursko ministarstvo omladine i sporta će obezbeđivati vrhunske sportske radnike i trenere koji će raditi sa mlađim selekcijama u Sandžaku. Turski ministar Kasapolu je najavio dolazak u Novi Pazar na otvaranje stadiona na rekreacionom centru 14 jula.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, sastaće se večeras i sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom sa kojim će razgovarati o unapređenju odnosa između Srbije i Turske a zajedno će se obratiti i na skupu kojem će prisustvovati predstavnici bošnjačkih udruženja iz cele Turske.

Podeli